MY NAME IS FARAH NABILAH A.R. AND THIS IS A LOVE SHARING. WELCOME AND MAY PEACE BE UPON YOU :)

Wednesday, February 23, 2011

i LOVE my babies

...


adakah ini normal?
setiap kali mahu mula menulis, idea yg berlumba2 dtg sblm ini, kini berlumba2 utk lesap dari kotak pemikiran. ahhh. GERAM

oh sudah hampir sebulan. sudah berhabuk rupanya. kini ku telah kemaskini kan. walau tidak seberapa, terima lah hakikat yg diri ini mmg malas utk memberapa-rapa kan ia lagi. cukuplah sekadar simple namun masih sedap utk mata memandang. 

sedap ke? 


ahhh, apa ku kesah. 

diri kau

hati ini sgt sgt berat utk meninggalkan anak2 murid kesayangan itu, walau hanya dua bulan, tapi perasaan bahagia bersama kanak2 itu sgt dirasai. bukan berniat jadi poyo walau dlm kamus dewan bahasa poyo bermaksud cantik, poyo yg dinyatakn di sini adlh poyo dari kamus fahaman orang ramai. diri ini mmg sifat semulajadinya suka pada budak2. even SOMEtimes, kids could be annoying, trust me, diorang juga lah yg akan buat kau rasa happy. 

SEE ~





tak rasa mcm atototooo comeynyeee, rasa happy kan tgok budak2. 


hah, penenang jiwa :)


namun di sudut hati yg sebelah lagi, terpalit rasa tak sabar dan lega utk berhenti bekerja. semua kerana- engkau. ye engkau miss rengis. kenapa laku mu sgt begitu dgn ku? dan hanya dgn aku? bengis. jika kau benci pada ku tahu kah kau betapa banyak aku mahu benci pada kau? byk. bykgilader. tp tahu kah kau bhw kita ni org Islam yg sepatutnya menyayangi sesama kita bukan benci, jd aku cuba sedaya upaya utk buaang jauh2 perasaan yg diselubungi bisikan syaitan itu. tidakkah kau penat memusuhiku dalam diam? sdgkan kita berada dlm satu kelas yg sama miss rengis. tolong lah, aku penat begini. aku ambil nasihat dr kwn yg ku syg, dr keluarga yg ku cinta. 


aku seorang yg akan melawan jika hati ku sudah terbakar kegeraman, (ceh kegeraman)
aku seorang yg suka nak menang dlm bab2 yg aku rasa aku betul

namun, demi Islam, demi ketenangan jiwa, demi kepayahan otak memikirkan permasalahan ini, aku ambil keputusan utk biarkan shj diri mu begitu,

DAN


dengan sgt susah payahnya, aku mencampak jauh ego serta keras kepala ku semata2 utk berckp dgn kau. dgn kau pula tu


grrr. aku rasa seperti telah tewas. aku mengaku, aku sedih dan aku gerammm. geram yg amat. 

namun Allah itu Maha Mengetahui, Allah itu Maha Adil, sentiasa bersamaku :) terus aku tenang. aku ambil yg positif


biarlah kekalahanku di sini, namun kemenanganku di sisi Allah. insyaAllah. amiin



2 comments:

  1. fuhwoaaaaaahh @_@

    haha. ye, marilah kita menenangkan diri. dunia tak selamanya berputar pada dia seorang. banyaaaakk lagi makhluk yg sudi nak jadi kawan anda,

    makanya, hidup harus diteruskan. yossh ! ^__^

    ReplyDelete
  2. yosh yesssh benar! thanks kakyong :)

    ReplyDelete