MY NAME IS FARAH NABILAH A.R. AND THIS IS A LOVE SHARING. WELCOME AND MAY PEACE BE UPON YOU :)

Tuesday, February 23, 2010

sekadar renungan

esok saya ada ujian subjek Biocrazy dgn Psychophysic tapi tak tahu nafsu jenis apa yg buat saya terdetik utk menulis blog tentang ini. saya menaip sebaik shj selesai menunaikan solat Isya dan tentulah selepas kain sejadah semuanya dilipat tiadalah ghairah smpai begitu sekali


sy tak tahu knp saya selalu berasa kosong lately. kosong. pernahkah kau merasa? dirimuu kosong? mcm lagu Indon tu. tp lagu tu lain lah, lagu tu jahat, laki tak guna je taruk lagu tu kat FB dia, liar liar liar. okay sorry yg td out of topic. straight to the titik, betul kata ibu, mknn rohani tu penting, sgt penting. serupa dgn badan kita, kalau organ dalaman kita tak berfungsi dgn baik, organ luaran kita juga akan terasa impaknya walaupun dari mata kasar nampak elok je. mknn rohani itu agak mcm kunci iman. kalau kita tiada kunci, kita tak boleh nak masuk rumah betul tak. walhal kita dah pon ada kat depan pintu rumah tu tp kita tak dpt nak nikmati ketenangan yg ada kat dalam rumah tu. tambahan lagi kalau rumah itu rumah kita, rumah kita. jadi mestilah kita yg kena pegang dan simpan kuncinya masuk dalam poket elok2, pastikan poket tak koyak agar balik rumah nanti kita boleh masuk dengan senang hati. 


iman pon mcm makan juga. boleh naik, boleh turun. kalau kita makan byk, skala di penimbang berat tu pon akan bergerak lebih tinggi berbanding dengan org yg makan sikit. baru pagi tadi jawab soalan agama berkaitan dgn iman. iman ini penting bangat, tanpa iman, org boleh hilang kewarasan akalnya, tanpa iman, org boleh jd lebih kejam drpd binatang (sebab tu lah marcapada ni tak terkejut bila bc srtkhbr tiap2 hr manusia semakin rakus dan zalim, bntg pon tak mcm tu tau, adakah kita ini lebih truk drpd binatang?) dan tanpa iman, org tu takde iman. heh? lagi sekali, iman ni mcm makan juga. kalau kita tak makan, kita jd lemah, lepas lemah, kita jatuh sakit, lepas itu, kita? ha lu fikir lah sendiri. jadi, usahalah tambah2 iman dlm diri kita yg serba kekurangan. eh tp jgn pula org ckp iman ni mcm makan, awk pergi melantak soghang2 kat dapur tu. nanti mak tanya 'Farah ckp makan byk iman byk makkk' ku sikuu nanti

okay tiba2 terlintas pula pasal ini. anda berasa sunyi? ingin mencari teman? taip on pergicarikerjalainlahwehsuruhorgbuatmaksiatpulak. haha okay sorry. kalau kita nak cari cinta, carilah cinta yg suci, yg tiada penipuan, yg tiada dilahirkan atas dasar nafsu, yg tiada cacat-celanya, yang, sempurna.ya, sempurna. itulah cinta drpd Allah, knp kita perlu bersusah-payah utk dpt cinta drpd manusia yg srba-serbi kekurangan, yg brkemungkinan bsr akn mengecewakan kt suatu hari nanti sdgkan kita tahu bhw Allah tidak akn prnah mengecewakan hambanya yg setia. Allah itu maha segala-galanya. nak mengadu? Allah kn ada. knp kita kena syg gila boipren kt pdhal bkn dia yg bg kita udara nak brnafas, bkn dia yg bg rezeki smpai kita boleh beli baju cantik2 dekat pavillion tu, bkn dia jugak yg cipta hati kita utk syg dia. kan? kalau ye pon dia blh buat kt happy, happy tu mungkin sementara. percayalah. so if you asked me about love, its all about Allah :) 


hari tu masa tgh makan kat restoran, tiba2 rasa sejuk sgt. bkn sbb minum teh ais mamak tu tp sbb saya terlihat gadis ayu ni yg sopan pemakaiannya, jubah, tudung warna merah jambu, sweet gila you, sejuk hati i. teringin benor nak pakai mcm tu tp saya tahu, kalau sy pakai mcm tu sy memikul tggjwb yg besar dlm imej Islam. mcm mana nk pki gitu kalau pergaulan masih tidak kuat batasannya, mcm mana nak pakai gitu kalau kdg-kala bertepuk tmpar dgn org yg bkn muhrim, tell me mcm mana. sy prnah bca dlm poster kat blk kaunseling, untuk mndptkan sesuatu yg besar, kita harus buang perkara2 yg kecil. ini kalau prkara kecil pon tak kuat nak buang lg, perkara bsr toksah cite lah kn. hm. sy tak sbr nak tunggu kepulangan seorang gedik ni yg boleh buat mata saya sejuk saat memandang kesopanannya dalam menutup aurat :,)

maaf, entry ini hanyalah luahan hati sy yg masih tergapai2 dan sdg cuba bertahan pd batang2 yg menjular.tidak berniat menyinggung mana2 pihak okay, tak percaya, ambillah pisu, belah lah dadaku. okay tak tipu je. 



Friday, February 19, 2010

get real you SS

- Syok Sendiri . heh

bergayut dgn Faheem malam semalam sgt lah mengasyikkan. haha baik kau buka blog aku Faheem dah ada nama kau dah ni. alah, alah haha we tend to like talking like that -alah alah- baru rempit sebeno ye dok. i used to say like -ha'aloh ha'aloh- haha boyan gila kan kitorang. best tau sebenarnya jd boyan wanna-be ni. 


oh something came out to my mind
i rang Mubyn yesterday punya yesterday kot
so he pick up the phone and the conversation begins


Mubyn : Hello
Omel : Hello, kau kenal tak ni siapa
Mubyn : Farahhh
Omel : dudeeee, mana kau tahu ni number aku, stalker
Mubyn : mana aku tau dah ada save dlm ni ahh
Omel : stalker, okay papelah. ehekhem Haaaappy birthday tooo yoooooouu haappyy biir


*Mubyn suddenly cut my singing


Mubyn : weh apa kau ni, semalam ahhhh


*mulut tercengang haha tutup muka sorang2 

Omel : yelah sabar lah aku tak hbs nyanyi lagi ni-  Happyy belated bthday to Mubynn, happy belatedd to yooou yeah (cover malu sbnrnya)
Mubyn : haha ye2 okay thanks weh (fahamm2)
Omel : haha sorry weh aku ingatkan bday kau hr ni. eh jap, ye keee, aku rasa kau silap tarikh ni hari ni ah bday kauu
Mubyn : haha takk ah weh semalam ah
Omel : okay


PENGAJARAN : PASTIKAN ANDA BUKAN SHJ TAHU, MALAH CONFIRM TARIKH SEBENO SEBELUM MENGUCAPKAN SESUATU KPD SESEORANG ITU LAGI2 BILA ANDA PLAN NAK MENYANYI DLM TELEFON KAN
sekian, message daripada era.


kembar kembar

check this out 
http://heyheyfatimahazzahrah.blogspot.com/2010/02/it-all-begins-with-6-best-friends-who.html


:,) i am so touched , we love you Timah

Thursday, February 18, 2010

silakan enjoy

Qistina told me about this video when her sister drove me to my house today, oh hey, i went to Qistina's palace today. what? cant hear you? suppose to be house? naaaahhh, you are so wrong bby, it IS a palace. heh he :P oh so back then i was about to tell my sister abt it, excitedly, of course, but she cut me halfway and something like this came out 'tauuuuuuuuuuu, LAMA dah tauuuuu' -_- myampahkan. fine


so yeah, video ini mungkin sudah berhabuk dan bersarang labah yg sdh pon mmpunyai 275 ekor cucu namun bg mereka yg msh belum dilahirkan ketika labah2 tersebut baru bertemu jodohnya dan membuat anak, kemudian anak mereka pula buat anak, kemudiann okay sampai tu je. okay last lah, anak mrk punya ank pula buat anak. ha okay dah, puas hati. video ini dirakam ketika birthday Oprah yg ke-entahlah dan seramai 20,000 org telah menari pd hari tua nya itu. amboi untung nya Oprah. kalau aku lah jd Oprah, aku tak nak 20,000 org menari utk aku. aku nak dorang belanja aku 20,000 ringgit je sorang. tu je please. tp mustahil lah kan, nanti mesti Oprah marah pasal aku lagi kaya dr dia


' CKP BYK AH FARAH VIDEONYA MANAAAA


oh okay2, nah ambik2





Sunday, February 14, 2010

support our local industry, if not us, who else ?

ceh cehhh, title gila propaganda.


 so hello people, i wanted to share this awesome-outstanding video i watched on tv, i tried you-tubing tht video but couldnt find it. common you-tubers, update update! this one was one of a kind video, the cinematography *head turns,is my spelling right?*, the message and the ending was incredible, unpredictable, gosh its describable! cewah over pula en. haha why shouldnt i since the video is a local one. yes Malaysian, we are forwadding steps by steps, two thumbs up :D kalau boleh, jari kaki sekali naik okay 


okay next, i watched this story title Bujang Sepah Silalalitamplom ? somethang like that lah, and its hilariousss, ia bukan shj menggelikan hati malah menggelikan perut saya. well i did not expect 3 orang pelawak tu boleh buat lawak2 cam-best trsebut. thought it was some lame humour you know, but no. it was a big-big bigshow's butt NOOO. haha hai, baca je ke? try and watch laaa



besides that, peh pikir ni essay apa, alamak hw essay cher fidzah belum siap lg. okay takpe ketepikan dulu. eh jap, bukan dah kena hntar before raya cina lagi ke? okay kita ketepikan terus lah. i also watched this reality series called SOCCER KIDS. darnnn they were so cute,  i like this two best-buddies, first one is Fathullah Daniel and another one is Hazrul Haziq, both from Pulau Pinang. okay dh tak tahu nak ckp apa sbb akak asyik jerit YAH STUDYLAH! -,- bye

Friday, February 12, 2010

di hari jadi mu

di hari jadi mu, engkau tiada di sisiku namun engkau tetap di hati ku yeahhh haha ew ew jiwang


haha gila tak sopan tadi dalam class chemistry, boleh pula kan kitorang call awak nyanyi ramai2 kat belakang class tu padahal cikgu tgh mengajar tau umh umh 

kitorang buat kad utk awak, tengok ni

 
and mesti lah kita punya plg panjang dan plg sweet kan hoho 
boleh tak perasan sorang2 ?

 
ambik kau hah! bukan main ramai org post card kat awak, gilaaaaa ahhhhh, famous ah dia ceh ceh
*pdhal mintak sendiri en hehe :P

 
but serious betul lah, meja awk terbaik 
TWO THUMBS UP BABY !

HEPI BESDAY GOYA :)


OH OH
tidak lupa juga kepada sahabat kita, cik Farha dramaqueen kita (betul kena tgok dia berlakon oh.betul menjadi) selamat hari jadi Farhaaaaa daripada kitasemua

 
yg pegang bunga tu :)


Wednesday, February 10, 2010

'jumpa saya lagi esok'

i finally talked to the c.well guess what he said

parah jugak awak ni

:|

Wednesday, February 3, 2010

i have something to say

WHAT?
i, umm, i...
whatttt?
i have nothing to say




BOO-YAH

Tuesday, February 2, 2010

cinema's criminal

i went to one utama last sunday with akak, yeah it was her birthday. lalala i met Azam there, we played pool. first time main weh. it was fun. lalala we watched toothfairy and were back home at 12 somethanggg. TOOTHFAIRY i tell you man its a must-watch movie doh, it can really make your day doh, you will laugh the hell out of of you doh. hahaha sumpah doh *muka serious*

oh akak's friends were there. haha kak jijah was so cool, she keeps on fighting with this guy called 'apo' *pelik2 kan nama diorang ni* . gaduh guna nama bapa -___-" budak2 je hehe 

 toothfairy toothfairy, ill give you any of my teeth, just pls left me the one dollar 
with ten pieces :D

 



*sorry akak

LENCUNHABIS

it was a bad-bad-day today
awhh pity you, you must be really down rght now?
actually, not really. haha

so this is how it happened, first i got meeting with pengakap, it was fine and guess what, i got to be the ajk leader for girls scout for our camping soon. oh yees you are right, im sooo going to rock the girls scout baybayy. hahaha -__-" aku nervous gila lah gila. then i staybacked at Qisse's, Fit sent me there, thanks weh, we went to the tuiton cntre which starts at 4. in class, we were very-very-very-super-very sleepy. so i made my decision for not attending the next class, i cant even focus in the class and you'll barely hear me zzzzz. so i texted my mother to pick me up at 5. i waited for 5 minutes, she wasnt there. i waited again, its 10 minutes passed already. i give her a call, she didnt answer. so i rang my sister and she didnt picked up the phone too. i was so worried dude. its already 29 minutes passed now, i was kind of pissed-off. i keep trying to reach them and paaap, she picked up the phone! urgh after agesssssss. i was very relieved until akak told me tht they are doing this facial thingy and havent finished it yet. so i was like @*_)&%#!, then she asked me to take the cab. so yeah, i did take the cab. and oh, did i tell you that it was raining like hell ?

i have to walk in the rain to find a cab and there is this mat-motor yell at me saying  'BASAH DIKKKKK?!'  banganggggggggg kau buta ke apa


well the best part is, when i arrived home, the door was locked! hmh best, mmg aku mati kesejukan ah kat luar ni.


 i take my shoes off and i put on akak's selipar, i walk for like 2 steps and paaaaaaaaaaaaap, tercabut!
i got so pissed-off that i wander in the rain with no shoes on while talking to Azam on the phone. Azam was like, Farah jgn jd gila boleh tak? haha seriously man i looked like a pathetic-crazy-school-girl on tht time. imagine a girl sitting in front of the house and play with the water pipe as she was taking her bath, okay not really, but quite. haha tak ke mcm org gilaaa?


Monday, February 1, 2010

DODI :)

happy birthday baybayyh, you are officially sixteeen noooooooooow, just like me hihi. well, practically. ehem, so tadi aizat smpai pukul berapa? ceh bajet ni facebook apa? oh and i am so so soooorrryyyy that i forgot abt yr spcl day today, well i have to say. but its not tht i forgooot its just tht i didnt notice that it was today. im kind of busy latelyyy, im sorry. this is a post for you gedik. i buat brape minit je ni pasal lepas ni i ada tusyen auuu tengok gila rush tau semata2 nak post entry ni utk you. ceh ceh. haha tp, i ikhlas okay. so yeah, HAPPY SWEET SIXTEEN DOOOODDDDIIIII, love yaaaaaaaaaahhhhh
MuAHxXxZZzZ



XOXO